De inschrijvingen zijn geopend voor het NK Junior Moto Racing seizoen 2019!

Race 1                  Zaterdag 20 april in Assen
Race 2                  Zaterdag 11 mei in Berghem
Race 3                  Maandag 10 juni in Staphorst
Race 4                  Zaterdag 22 en zondag 23 juni in Assen
Race 5                  Zaterdag 13 en zondag 14 juli in Assen
Race 6                  Zaterdag 24 augustus in Veldhoven
Race 7                  Zaterdag 7 september in Berghem
Race 8                  Zaterdag 5 en zondag 6 oktober in Assen               Inschrijvingen
Om het makkelijker te maken voor wat betreft de inschrijvingen is er iets gewijzigd in het inschrijfformulier. Wanneer je je inschrijft heb je twee opties:
1)     
Ik ben nieuw
2)     
Ik wil inloggen

Vink de eerste keer “Ik ben nieuw” aan ook al heb je vorig jaar ook deelgenomen aan het NK Junior Moto Racing. Zodra je je inschrijfbevestiging ontvangt staat onderaan de mail een wachtwoord dat in combinatie met je emailadres toegang geeft tot de inschrijvingen. Zo hoef je dus niet bij iedere inschrijving al je gegevens in te vullen. Voor de wat vergeetachtige mensen onder ons bestaat de knop ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’ 😉.

Startnummers
Net als vorig jaar kun je jouw startnummer aanvragen en een tweede voorkeur opgeven. Dit geldt voor junioren A, B, Open Minibike en de Open 125cc klasse. Om dit proces eerlijk te laten verlopen hanteren wij het “wie het eerst komt wie het eerst maalt” principe. De Yamaha R125 Cup, de Molenaar NSF100 Cup en de Puch klasse stemmen dit binnen hun eigen klasse af. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een startnummer vanuit je klasse dan kun je een fictief getal invoeren deze zullen wij dan buiten beschouwing laten. 

23-09-2018                            KNMV NK Junior Moto Racing 2019 klassen

Voor 2019 zijn al een paar kleine wijzigingen bekend gemaakt, hierbij nog even kort op een rijtje:

2019 seizoen opnieuw 8 evenementen (16 races) en een voorjaarstraining pakket. Er zal opnieuw gewerkt worden met extra training dagen vooraf aan de races.
We werken momenteel aan een internationaal evenement in de laatste periode van augustus.

NK Junior A:
open voor rijders van 6 jaar tot 10 jaar. Voor aanvang van het seizoen moet de leeftijd van 6 jaar bereikt zijn en mag de leeftijd van 10 jaar nog niet zijn bereikt. Het technisch reglement zal nauw aansluiten aan de internationale benchmark zoals in Italië/Engeland. Zowel tweetakt als viertakt motoren zijn toegestaan.

NK Junior B: open voor rijders van 10 jaar tot 13 jaar. Voor aanvang van het seizoen moet de leeftijd van 10 jaar bereikt zijn en mag de leeftijd van 13 jaar nog niet zijn bereikt. Het technisch reglement zal nauw aansluiten aan de internationale benchmark zoals in Italië/Engeland. Zowel tweetakt als viertakt motoren zijn toegestaan.

Minibike Open klasse: open voor rijders vanaf 13 jaar (voor aanvang eerste race). Open voor alle motoren (tweetakt en viertakt) met maximaal 50cc voor de tweetakten en 110cc voor de viertakten.

NK Molenaar NSF 100 Cup: open voor rijders vanaf 10 jaar (voor aanvang eerste race). Motoren volledig als door de fabrikant (Honda) en de NSF 100 Cup organisatie vastgesteld.

MiniGP: open voor rijders vanaf 12 jaar (voor aanvang eerste race). Schakelmotoren toegestaan met een wielmaat van 12 inch. Maximale cilinderinhoud voor tweetakten is 50cc en voor viertakten 115cc. Maximum vermogen en minimum gewicht worden nog vastgesteld. Banden zijn volledig vrij. Het uiterlijk van de motoren is vrij maar het ‘supermoto’ of ‘pitbike’ type is niet toegestaan.

NK Open 125cc klasse: open voor rijders vanaf 13 jaar. Gehomologeerde motoren zijn: viertakt modellen zoals de Aprilia RS4, Honda CBR125, Kawasaki Ninja 125, KTM RC125, Rieju RS3, Suzuki GSX-R125 en de Yamaha R125. Het technisch reglement zal onder de noemer ’supersport’ vallen. Voor 2019 zullen de banden geheel vrijgegeven worden. Het maximum vermogen en minimum gewicht zullen nog worden vastgesteld.

NK GAMMA Yamaha R125 Cup (standaard): deelname mogelijk voor rijders en machines die vallen onder het GAMMA Yamaha R125 Cup (standaard) reglement welke door Yamaha opgesteld wordt.

Zodra een eerste opzet van de reglementen en de kalender klaar is zal deze gepubliceerd worden.

Groeten KNMV team wegrace